ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ


Ένα σύστημα θέρμανσης είναι απαραίτητο για την ομαλή του λειτουργία να συντηρείται μία φορά κάθε χρόνο ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας του και να μεγιστοποιείται η απόδοσή του.

Διαθέτοντας εξειδικευμένα συνεργεία αδειούχων συντηρητών καυστήρων αναλαμβάνουμε την ετήσια συντήρησης του συστήματος θέρμανσης της πολυκατοικίας σας, με υπευθυνότητα και όπως ορίζουν οι νομικές διατάξεις του υπουργείου.

Το ετήσιο σέρβις του καυστήρα περιλαμβάνει:

 • Τον καθαρισμό του λέβητα
 • Τη συντήρηση του καυστήρα
 • Τον έλεγχο των οργάνων αυτοματισμού και ασφάλειας
 • Μέτρηση του βαθμού απόδοσης του συστήματος
 • Έκδοση φύλλου ελέγχου

Οι πελάτες που μας εμπιστεύονται για τη συντήρηση του καυστήρα τους, έχουν προτεραιότητα εξυπηρέτησης σε περιπτώσεις βλαβών του καλοριφέρ καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Το σωστό σέρβις του καυστήρα σημαίνει για εσάς:

 • Μικρότερη κατανάλωση
 • Καλύτερη καύση-ομαλότερη λειτουργία
 • Μεγαλύτερη απόδοση θερμότητας
 • Αθόρυβη λειτουργία καυστήρα
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος του καλοριφέρ
 • Λιγότερες βλάβες
 • Περισσότερη ασφάλεια για την πολυκατοικία
 • Καθαρότερο περιβάλλον

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η συντήρηση του καυστήρα είναι καλύτερο να πραγματοποιείται μετά το τέλος της περιόδου της θέρμανσης δηλαδή αργά την άνοιξη, το καλοκαίρι ή νωρίς το φθινόπωρο. Κατά τις περιόδους αυτές, επειδή το καλοριφέρ δεν βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, υπάρχει η δυνατότητα να καθαριστεί προσεκτικά ο λέβητας, να συντηρηθεί ο καυστήρας και να επισκευαστούν τυχόν μικροβλάβες που προκαλούνται από τις φθορές της συνεχούς χρήσης. Έτσι, θα είναι έγκαιρα ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης έτοιμο για λειτουργία τον επόμενο χειμώνα.
ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣΧυτοσίδηροι λέβητες

Αποτελούνται από ξεχωριστά στοιχεία (φέτες) που χυτεύονται χωριστά και συναρμολογούνται στην συνέχε4ια, σχηματίζοντας το σώμα του λέβητα.

Η κατασκευή τους γίνεται μέσω χύτευσης ( σε καλούπια) ώστε να δοθούν οι επιθυμητές διαστάσεις και γεωμετρία. Λόγω του τρόπου κατασκευής τα τοιχώματα τους έχουν μεγάλο πάχος (γύρω στα 7-8 mm) με συνέπεια να χαρακτηρίζονται από το μεγάλο τους βάρος.

Έχουν το πλεονέκτημα ότι σε δυσπρόσιτους χώρους η συναρμολόγηση του λέβητα μπορεί να γίνει επί τόπου. Τα τμήματα μεταφέρονται στο έργο και με χρησιμοποίηση κατάλληλων υλικών ( κορδόνι, στεγανοποίησης, ντίζες συγκράτησης, νίπελ κ.λ.π)οι φέτες ενώνονται και συγκροτούν τον λέβητα.

Προσοχή πρέπει να δίνεται στην καλή συναρμογή των τεμαχίων μεταξύ τους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως αποτελεί μια εργασία η οποία πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι χυτοσίδηροι λέβητες μας δίνουν την δυνατότητα αυξήσεως της ισχύος τους καθώς μπορούμε να προσθέσουμε φέτες ανάλογα με την απαίτηση.

Βέβαια, σε περίπτωση που κάποιο στοιχείο παρουσιάσει πρόβλημα ( σπάσιμο, ράγισμα, διάβρωση κ.λ.π) μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ελαττωματική φέτα.

Στα πλεονεκτήματα των χυτοσίδηρων λέβητων συγκαταλέγεται η αυξημένη αντοχή στην διάβρωση. Το υλικό χύτευσης είναι συνήθως σφαιροειδής χυτοσίδηρος GG-20 ή GG-25 και κατά την λειτουργία του λέβητα σχηματίζεται ένα επιφανειακό προστατευτικό φιλμ οξειδίου το οποίο αποτρέπει περαιτέρω διάβρωση.

Ο καθαρισμός του λέβητα είναι σχετικά δύσκολος λόγω της τραχείας επιφάνειας του χυτοσιδήρου ενώ ένα μειονέκτημα αποτελεί η ευαισθησία του στα θερμοκρασιακά σοκ. Οι χυτοσίδηροι λέβητες πρέπει να φέρουν ισχυρή μόνωση και ο συνεργαζόμενος καυστήρας να διαθέτει αυτόματο τάμπερ. Σε περίπτωση παύσης του καυστήρα, πρέπει να εμποδίζεται η δημιουργία ψυχρού ρεύματος αέρα μέσα στο φλογοθάλαμο του λέβητα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος θραύσης.

Διατίθενται σε ισχύ από 20 KW Έως 2.000ΚW.
ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ


Χαλύβδινοι λέβητες

Κατασκευάζονται από χαλυβδοελάσματα τα οποία συγκολλούνται μεταξύ τους.

Το βάρος τους είναι μικρότερο από το αντίστοιχο των χυτοσίδηρων, για την ίδια θερμική ισχύ (πάχος ελάσματος 3mm).

Μειονέκτημα αποτελεί ότι στα μεγάλα μεγέθη η τοποθέτηση στο λεβητοστάσιο είναι δύσκολη λόγω του μεγάλου όγκου.

Μια διάκριση τους αποτελεί αν είναι αεραυλωτοί ή υδραυλωτοί. Στην πρώτη περίπτωση τα καυσαέρια οδηγούνται στο εσωτερικό των σωλήνων ενώ στην δεύτερη περίπτωση μέσα από τα τούμπα περνά το θερμαινόμενο νερό. Οι σωλήνες αυτοί είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τύπου mannesman.

Στους αεραυλούς τοποθετούνται ανασχετήρες, συνήθως ανοξείδωτοι, οι οποίοι επιβραδύνουν τα καυσαέρια κατά την ροή τους. Με αυτό τον τρόπο, τα καυσαέρια αποδίδουν μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας τους στα τοιχώματα του λέβητα, και έχουμε καλύτερη εκμετάλλευση της ενέργειας του καυσίμου.

Ο καθαρισμός των εσωτερικών επιφανειών του λέβητα είναι ευκολότερος από τους χυτοσίδηρους λόγω του υλικού κατασκευής αλλά και της φιλοσοφίας σχεδίασης των χαλύβδινων λεβήτων.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ


Μονάδες ατομικής θέρμανσης

Σε περιπτώσεις διαμερισμάτων (150m2 περίπου) και όπου επιτρέπεται, είναι δυνατή η τοποθέτηση μικρών- συμπαγών μονάδων οι οποίες είναι μόνες τους είναι ικανές να τροφοδοτούν με ζεστό νερό το κύκλωμα θέρμανσης.

Η ισχύ τους φτάνει ως και τις 30.000 KcaI/h ενώ καταλαμβάνουν μικρό χώρο.

Όλα τα απαραίτητα τμήματα και εξαρτήματα βρίσκονται τοποθετημένα στο εσωτερικό μεταλλικού πλαισίου το οποίο φέρει καπάκια ανοίγματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μόνωση για απόσβεση του θορύβου ενώ η βαφή του καλύμματος είναι ηλεκτροστατική.

Στο εσωτερικό της μονάδας συναντάμε τον λέβητα ο οποίος μπορεί να είναι χαλύβδινος ή χυτοσίδηρος ενώ υπάρχει εγκατεστημένος και ο κατάλληλος καυστήρας.
ATOMIKEΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Η DAEWOO παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα των επιτοίχιων λεβήτων:

Πρόκειται για σύγχρονους, συμπαγείς, σύμπακτους, επιτοίχιους λέβητες αερίου που είναι κατάλληλοι τόσο για νεόδμητα όσο και τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων κτιρίων. Σύμφωνα με τις παραδόσεις ποιότητάς μας και τελειότητας, αυτή η νέα σειρά των ποιοτικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.H DAEWOO αναπτύσσει και βελτιώνει διαρκώς λύσεις θέρμανσης κομμένες και ραμένες στα μέτρα των πολύτιμων πελατών μας. Είναι ο σημαντικότερος στόχος μας να βελτιώσουμε με τις καινοτομίες μας την άνεσή σας μέσα στο σπίτι σας.

Η τεχνολογία της DAEWOO εξασφαλίζει συγχρόνως την ασφάλειά σας και την βέλτιστη λειτουργικότητα.

Έξυπνος και ευέλικτος
Η τεχνολογία συσκευών μας εγγυάται ευέλικτες λύσεις για όλες τις εφαρμογές και τους τύπους εγκαταστάσεων. Οι καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου είναι διαθέσιμες για τη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως. Οι λέβητες της DAEWOO σας εισάγουν σε ένα νέο συναίσθημα που πηγάζει από την ποιοτική τεχνολογία θέρμανσης. Ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις σχετικά με τη άνεση στη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού.
Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε προηγούμενη εγκατάσταση ή τις ειδικές απαιτήσεις χώρου, αυτές οι συσκευές πάντα ταιριάζουν. Το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση μια άψογη εγκατάσταση θέρμανσης. Τελικά όμως θα σας ικανοποιήσει περισσότερο απ’ όλα αυτό που δεν μπορείτε να δείτε – το επίπεδο τεχνολογίας στο εσωτερικό.

Αναλυτικότερα:

 • ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ
 • ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΗΣ
 • ΑΝΤΛΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
 • ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ


ΣΩΜΑΤΑ PEKPAN

Τα θερμαντικά σώματα PEKPAN, διαθέτουν μοναδικά πλεονεκτήματα. Έχουν υψηλή απόδοση, ανθεκτική κατασκευή, μεγάλη διάρκεια ζωής και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τύπων και διαστάσεων. Η εταιρεία προσφέρει 10ετή εγγύηση χρήσης.

Τα θερμαντικά σώματα είναι σχεδιασμένα με κομψότητα και για μεγίστη απόδοση και παράγονται χρησιμοποιώντας μηχανήματα με την πλέον προηγμένη τεχνολογία.
Όλα τα θερμαντικά σώματα PEKPAN κατασκευάζονται και είναι πλήρως εγγυημένο.για 10 έτη.
Τα θερμαντικά σώματα PEKPAN συνδυάζουν την τεχνολογία και την απόδοση με την οικονομία και την αισθητική. Η εξαιρετική τους εμφάνιση και η άψογη λειτουργικότητά τους ,κάνει εφικτή την εγκατάστασή τους σε οποιοδήποτε χώρο.
Η συσκευασία τους είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και ενισχυμένη στα άκρα. Για τον λόγο αυτό κάθε θερμαντικό σώμα τυλίγεται εσωτερικά με ειδικό νάιλον με φυσαλίδες ενώ εξωτερικά φέρει ισχυρή θερμο-συρρικνούμενη μεμβράνη. Το συσκευασμένο θερμαντικό σώμα επίσης παραδίδεται με σήμανση όπου αναφέρεται ο τύπος και το μέγεθος του.
Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της PEKPAN επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας 
Δοκιμασμένα σε πίεση 13 bar για πολυόροφα κτήρια
Βαμμένα με λευκή βαφή RAL 9016
Αντι-διαβρωτική επεξεργασία με ηλεκτροστατική βαφή
Αισθητική σχεδίαση
Ειδική αεροστεγής συσκευασία
Ευκολία μεταφοράς και τοποθέτησης.
ΚΑΥΣΤΗΡΕΣΟι καυστήρες είναι υπεύθυνοι για την καύση του πετρελαίου

Μετατρέπουν την χημική ενέργεια του καυσίμου σε θερμική και την αποδίδουν στον λέβητα.

Από την απόδοση του καυστήρα επηρεάζεται σημαντικά ο βαθμός απόδοσης όλου του συστήματος θέρμανσης.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καυστήρων υγρών καυσίμων.

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους διακρίνονται: Καυστήρες πετρελαίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε οικιακές εφαρμογές.
Καυστήρες πετρελαίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε οικιακές εφαρμογές.

 • Οικονομικοί στην κατανάλωση πετρελαίου
 • Φιλικοί προς το περιβάλλον
 • Αθόρυβοι και μικρών διαστάσεων
 • Εύκολοι στην ρύθμιση και συντήρηση
 • Ηχομονωμένο πλαστικό κάλυμμα
 • Ομαλή εκκίνηση και σταθερή λειτουργία
 • Με ή χωρίς προθέρμανση
 • Φλογοκεφαλή από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής αντοχής

Οι καυστήρες πετρελαίου Bentone συνοδεύονται από δύο εύκαμπτους σωλήνες πετρελαίου, επταπολική φίσα, υλικά στήριξης και δύο μαστούς 1/4″ × 1/2".

Οι μονοβάθμιοι με ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέχουν επιπλέον:

 • Ηλεκτρονικό έλεγχο με μικροεπεξεργαστή
 • Ψηφιακή οθόνη ένδειξης κατάστασης λειτουργίας

Με την απομάκρυνση μιας και μόνο βίδας καθίσταται όλο το εσωτερικό του καυστήρα επισκέψιμο (σειρά ST)

 • Προθέρμανση

0 προθερμαντήρας του καυστήρα παρέχει σταθερή θερμοκρασία πετρελαίου 65-70°C έχοντας σαν αποτέλεσμα τον απόλυτο διασκορπισμό των σταγονιδίων, δημιουργώντας ποιοτική καύση χαμηλότερων εκπομπών ρύπων (B1 FUV, B2 KAV)

 • Ποιότητα καύσης

0ι καυστήρες Bentone προσφέρουν τέλεια ρύθμιση με σταθερή λειτουργία και υψηλή ποιότητα καύσης σε όλη την περιοχή ισχύος. H ρύθμιση του αέρα και της ράβδου μπεκ παρέχουν ένα ισχυρό μέτωπο φλόγας, ανεξάρτητα του φορτίου και της αντίθλιψης του θαλάμου καύσης

 • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός

0ι καυστήρες B1 R-D, B2 S-D και B2 KS-D παρέχουν ηλεκτρονικό ενοποιημένο σχεδιασμό με μικρο­επεξεργαστή. Διατίθεται ψηφιακή οθόνη ένδειξης κατάστασης λειτουργίαs.